10 Mayıs 2010 Pazartesi

2
Blogger Devamını Oku Butonu Oluşturma

Blogger'da birçok sitede görürüz.Yazılar belirli bir yere kadar vardır.Belirli bir yerden sonra ''devamını oku>>'' yazar.Tıklar , devamını okursunuz.Gerçekten hoş bir uygulama , çünkü bu uygulama ile anasayfanızda 4,5,6 kayıt yayınlayabilirsiniz.Öbür türlü diyelim ki devamını oku yazısı yok , kayıttaki büyün yazı anasayfada çıkacak.Düşünün bir yazının uzunluğunu ... Yani devamını oku eklentisi olmasa anasayfada 1 en fazla 2-3 kayıt gösterebilirdik.Aksi halde anasayfada yer alan upuzun yazılar okuyucularınızı kaçırabilir ve tasarımı berbat gösterebilir.Blogger Devamını Oku Butonu Oluşturmak için aşağıdaki adımları uyguluyoruz:



İlk olarak Ayarlar / Temel'e giriyoruz.Sayfanın en altında Genel Ayarlar yazısını göreceksiniz.

Yayın düzenleyicisi seçin ' e gelin ve Güncellenmiş düzenleyici seçeneğine tıklayın.



Şimdi gelelim bunu yazımızda nasıl kullanacağımıza... Yapacağımız şey aslında çok basit.Yazımızın tamamını yazıyoruz ve en son yazımızın nereden itibaren bölüneceğini seçiyoruz ve Atlama Aralığı Ekle butonuna tıklıyoruz.


Yazımız şimdi hazır.Kaydı Yayınla diyor ve devamını oku eklentimiz nasıl çalışıyor kontrol ediyoruz:






2 yorum:

Moda Film dedi ki...

YİNE MERHABA. dünden beri epey rahatsız ettim sorularımla:)) bir problemim daha var ki çıldırttı beni ve cevabını hiçbiyerde bulamıyorum.
sizin anlattığınız yöntemle değil ama bişekilde devamını oku özelliğini ekledim. çok iyi oldu fakat bir kategorim var sayfada ve onda calışmıyor. üstelik devamını oku diye metni kısaltmıs ve metnin devamı hiçbişekilde açılmıyor.
yardımcı olabilicek misiniz acaba.
eğer uygun olursa sizin için şifreyi gönderebilirim.
teşekkürler.

Admin dedi ki...

@Moda Film,

Kategori derken neyi kastettin tam olarak anlayamadım.Ekran görüntüsü yollayıp daha açık olabilir misin?

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.