18 Mayıs 2010 Salı

3
Blogunuza İkinci Bir Yazar Eklemek

Henüz yeni açılan bir blog sahibi , başta sitesi gelişsin diye kendinden başka yazarları da bloguna katmak ister.Şöyle ki sonuçta diğer yazarlar da siteyi tanıtmaya çalışacak böylece site 1 kişi tarafından değil 2-3-4-5 kişi tarafından tanıtılacak.Blogunuza İkinci Bir Yazar Eklemek için aşağıdaki yönergeleri izleyiniz :

İlk olarak Ayarlar / İzinler'e geliyoruz ve Yazar Ekle diyoruz.


Ekleyeceğimiz yazarın e-mail adresini giriyor ve Davet Et'e tıklıyoruz.


Davetiye gönderdiğimiz arkadaşa bu işlemden sonra aşağıdaki gibi bir e-mail gelecek:




Davet edilen kişi yukarıdaki linke tıklayacak ve aşağıdaki gibi bir pencereye yönlendirecek bu link onu.Kendi blogumuzun şifresini giriyor ve Daveti Kabul Et'e tıklıyoruz.


Gördüğünüz gibi artık sitenizde 1 yazar daha var.


Yazarlık verdiğiniz bu kişi kısıtlamalı haklara sahip olur.Eğer tüm yetkileri ona da vermek isterseniz yönetici ayrıcalıkları vere tıklıyoruz ve sizinle aynı düzeyde yöneticisi oluyor sitenin bu kişi.




3 yorum:

Unknown dedi ki...

Davet ettiğimiz bu kişi yazıları kendisi yayınlayabiliyor mu yoksa bu kısıtlı haklara sahipken, yazdığı yazılar yönetici onayından geçtikten sonra mı yayına giriyor?

Admin dedi ki...

@biradetburak,

Muhtemelen onaydan geçmiyordur açıkçası hiç denemedim.Ama hemen silebilirsin 2. yazarın yazısını eğer beğenmezsen falan.

Unknown dedi ki...

Anladım, teşekkür ederim :)

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.