8 Mayıs 2010 Cumartesi

0
Blogunuza Site İçi Arama Kutusu

Okuyucularınızdan herhangi biri sitenizi keşfetmişse ve siteniz gerçekten iyi bir içeriğe , benzersiz yazılara sahipse okuyucu bütün yazılarınızı okumak isteyecektir.Bunun için ya 'Arşiv' bölümünü ya da arama yolunu kullanacaktır.Arşiv sayfamızı yapmıştık şimdiyse arama kutusu oluşturmayı anlatacağım.

İlk olarak Yerleşim / Sayfa Öğeleri'ne giriyoruz ve Gadget Ekle diyoruz.Ekleyeceğimiz Gatget'i ise HTML/JavaScript olarak seçiyoruz.




 ve buna aşağıdaki kodu ekliyoruz :
<center><h3></h3>  <div id="searchform">    <form action='/search' id='searchform' method='get' style='display:inline;'>       <input id="s" maxlength="255" name="q" onblur="if (this.value == &quot;&quot;) {this.value = &quot;Bu blogda ara...&quot;;}" onfocus="if (this.value == &quot;Bu blogda ara...&quot;) {this.value = &quot;&quot;}" type="text" value="Bu blogda ara..." />       <input id="searchsubmit" class="button" name="go" type="submit" value="Ara!" />    </form>  </div></center>


Ekledikten sonra görüntü şu şekilde olacaktır:


0 yorum:

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.