20 Mayıs 2010 Perşembe

0
Sayfalar Eklentisi ve Bu Eklentiyi Düzenleme

Blogger durmak nedir bilmiyor :) Çok önce gerçekleşti fakat yine de yazayım dedim.Blogger Sayfalar eklentisiyle hayranlarını yine büyük bir sevince boğdu.Bu eklentiyle peki neler yapılabilir? Öncelikle şunu belirteyim.Sitenizde liste şeklinde arşiv ya da son yazılar benzer yazılar gibi eklentiler kullanıyorsanız 'Hakkımda,İletişim' gibi sayfaların çıkmasını istemezsiniz herhalde.Sayfalar eklentisinin görevi bu gibi kişisel sayfaları bünyesi içinde gizlemek.Bu Sayfaları kullanmak da bir o kadar basit.Ayrıca Sayfalar eklentisiyle sitenize yan menü de oluşturabiliyorsunuz.

İlk olarak Gönderme / Sayfaları Düzenle'ye geliyoruz ve yeni sayfa diyoruz.

Daha sonra eklemek istediğimiz sayfaları buradan ekliyoruz.




Sayfalarımızı kaydettikten sonra karşımıza şöyle bir pencere çıkıyor.Ortadakine tıklıyoruz (tercihen değişir)

Sıra geldi Sayfalar eklentimizi nasıl düzenleyeceğimize.Yerleşim / Sayfa Ögeleri'ne giriyoruz ve Sayfalar eklentisinin altında yazan Düzenle'ye tıklıyoruz.Buradan daha önce eklediğimiz sayfaları ekleyebilir , isimlerini değiştirebiliriz.


İşte Sayfalar eklentisinin temamızdaki son görünümü:



0 yorum:

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.