26 Mayıs 2010 Çarşamba

0
Yazılarınızı Kopyalayan Var Mı Takip Edin

Öncelikle özgün makaleler yazan arkadaşar bilirler kendi yazılarının ne kadar değerli olduklarınızı.O makale için araştırma yaparlar, çeşitli şeyleri denerler kısacası birçok şeyi test ederler.Yazılar bazen 5 dakika, bazen 1 gün bazen 1 hafta bile alabilir.İçeriğe bağlı olarak çok değişebilir.Fakat bir de içeriğinizin kopyalanması var.. Bunca emek alıntı yapıldığı ya da nereden alıntı yapıldığı belirtilmeden kopyala yapıştır yöntemiyle acizce değişik sitele aktarılır.Bunun sonuna kadar karşısındayım, herkes öyle olmalı ...

Bu vereceğim site ile yazılarınıza benzer yazıların hangi sitelerde olduğunu görüyorsunuz.Ya da şunu yapabiliyorsunuz : Diyelim ki bir .pdf dosyasından sitemize bilgi aktarımı yapıyoruz (tabi bu .pdf dosyası kitap ise alıntı olduğunu belirterek) , ilk olarak bunu sitemizde yayınlıyoruz.Sonra yazımızın linkini bu siteye koyuyor ve denettiriyoruz.Sonuçlar çıkınca da eğer hiç benzer yazı yoksa içeriğimizi ekliyoruz.


Tabi dediğim gibi bu site ile kim içerik çalmış, kim yazılarınızı kopyalamış onu da görebilirsiniz.
http://www.copyscape.com/


0 yorum:

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.