1 Mart 2011 Salı

6
Blogger'da Kendi Sayfa Görünümlerinizi İzlemeyin

Blogger uzun zaman sonra İstatistikler adlı yeni oluşumula bizlere yeni bir özelliğini daha tanıttı.Bu birçok kişi için iyi oldu aslında.Mesela blogunda ziyaretçi sayacını gereksiz bir görüntü kirliliği olarak gören arkadaşlar bana hak verecektir.

Fakat bu özellikte dahi ayarlamanız gereken birkaç şey var.O da ''Kendi Sayfa Görünümlerinizi İzlemeyin'' işlevidir.Blogger'da İstatistikler bölümü size, sizin ve ziyaretçilerin görüntülediği sayfa sayısını gösterir.Biz ise eğer sadece ziyaretçilerin sayısını görmek istiyorsak, ki en mantıklısı da budur, şunu yapmamız gerekiyor.

 

1-İstatistikler sekmesine geliyoruz.

2-Kendi Sayfa Görünümlerinizi İzlemeyin linkine tıklıyoruz.

3-Sayfa Görünümlerimi İzleme'ye tıkladıktan sonra Tamam'a basıyoruz.


İşte hepsi bu kadar.Artık sadece sayacınız ziyaretçileri sayacaktır.


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben işlemi doğru şekilde yaptığımdan eminim ama çıktıktan ertesi gün tekrar girip baktığımda yine kendi sayfa görünümlerimi izle seçeneği aktif oluyor

Admin dedi ki...

@By Izocin,

Muhtemelen tarayıcınızdaki geçmişi temizlediniz veya blogger hesabınızda çıkış yaptınız.Belki CCleaner kullanıyorsanız buna o da sebep olmuş olabilir.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler.. Dikkat edeceğim :)

Tamnland dedi ki...

Kendi sayfa görünümlerimi defalarca izleme diye tıkladım. Her seferinde izle de duruyor. Artık uğraşmayı bıraktım.

Bir de merak ettiğim istatistiklerde kitle sekmesinde Amerika Türkiye ile yarışıyor. Türkçe bir sayfayım. Google dan başka bir yerde yokum. G+ da tüm çevrelerim Türkçe isimli kişiler. Amerika kitlesi neden bu kadar yüksek ? Her gün girip bakanların yarıya yakını neden Amerika' dan ? Blogger hostunun Amerika! da olması mı bu tür bir gariplik çıkarıyor ? Yoksa gerçekten Amerika' dan takipçilerim mi var ?

Görkem CAN dedi ki...

Hocam teşekkürler bende bunun cevabını arıyordum.

Admin dedi ki...

@Tamn Land,

Sanırım çerezleri temizliyorsun tarayıcının ondan her seferinde bu işlemi tekrar yapmak zorunda kalıyorsun.

2. soruna gelecek olursak. Bunun hostun Amerika'da olmasıyla alâkası yok. Tamamen içeriğinin o kişilere hitap etmesiyle alâkası var. Bilerek ya da bilmeyerek Amerika'dan takipçi çekiyor olabilirsin.

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.