10 Temmuz 2011 Pazar

1
Yazınıza Google'ın Seveceği Şekilde Başlık Koyun

Biliyorsunuz Google artık her şeye dikkat eder oldu.Bunun en basit örneği acemilerin ilk site açmaya kalkıştıkları sırada yaptıkları hatalar ve bunun sonucunda sitelerinin Sandbox'a düşmesi.Bunun yanısıra yine biliyorsunuz ki Google aramalarında rakiplerinizinkiyle sizin alan adınızın arasında sadece 1 harf farkı ikinizden birinin yükseklerde diğerinin gerilerde olmasına sebep oluyor.

Asıl meseleye gelirsek ben de dahil olmak üzere çoğu blogcular yazımıza başlamadan önce başlığa bilerek bilmeyerek ya da unutarak Türkçe karakterli sözcükler giriyoruz.Aslında bu son derece yanlış.İlk olarak başlığı yabancı karakterlerle açmalısınız.Kaydı Yayınla dedikten sonra yabancı karakterle yazdığınız başlığınızı Türkçe karakterli olarak değiştirmelisiniz.Böylece daha sağlıklı bir sonuç elde etmiş olacaksınız.



İlk olarak şöyle başlık açın


Daha sonra bunu şöyle değiştirin


1 yorum:

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Çok ama çok teşekkür ederim. Bunu mutlaka uygulayacağım.
http://hertelden-everything.blogspot.com/

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.