3 Haziran 2010 Perşembe

3
Feedjit İle Sitenize Kim Nereden Gelmiş Öğrenin

Genelde birçok blog kullanıyor ve bu yüzden ben de sizinle paylaşmak istedim Feedjit eklentisini.Bu eklenti sitenize kimin nereden girdiğini gösteriyor.Neden kimin nereden sitemizi girdiğini öğrenmek isteriz o da ayrı bir soru ama mesela Adsense için yararlı olabilir.Yurt dışından alınan tıklamalar daha değerli oluyor.

Kurulumu çok kolay bu eklentinin.Yani kodla falan uğraşmanıza gerek yok.Direk olarak giriyorsunuz, blog için olan eklentiyi seçiyorsunuz, kur diyorsunuz kendisini ekliyor.

İlk olarak şuraya giriyoruz:
http://feedjit.com/

Sağ üstte alttaki gibi bir buton göreceksiniz.Ona tıklayın.

Şimdi ise görünecek olan tablomuzu ayarlıyoruz.İsterseniz klasik olarak bırakabilir, isterseniz sitenizin renkleriyle uyumlu hale getirebilirsiniz.




Şimdi ise seçeneklerden Blogger'ı seçiyoruz.


Eğer google hesabınız açıksa sizden ilk olarak girmeniz istenecek.Eğer google hesabınız açık ise alttaki gibi bir pencere göreceksiniz.Buradan da Widget Ekle diyerek ilerliyoruz.



İşte sitenizde böyle görünecek:




3 yorum:

melankoli dedi ki...

merhaba bu eklenti bendede var ama bloguma girenlerin genellikle hangi şehirden olduğunu gösteriyor, en fazla 2 ziyaretçimin hangi blogtan baktığını görmüşümdür, bu durum benim ayarlarımlamı igili yoksa ziyaretçilerimin ayarlarıylamı ilgili? bir sorum daha olacak bu eklentimi gizleyebiliyomuyum yani ben ziyaretçileri görmeliyim ama onlar bunu bilmemeli gibi.

Admin dedi ki...

@Çiğdem,

Malesef dediğin özellik yok.Varsa bile premium üye olman gerekir sanırım o siteye.

melankoli dedi ki...

anladım, bazı bloglarda bu eklenti yada herhangibir benzer eklenti görmediğim için "acaba" olabilirmi diye düşünmüştüm, ayrıca ziyaretçilerimin hangi şehirden ziyaret ettiğini görebiliyorken hangi blogtan girdiğini görememem onlarla ilgili bi durum herhalde, teşekkürler cevabın için.

Yorum Gönder

Anlayamadığınız yerleri lütfen yorum olarak belirtiniz. ''Buraya yorum yazsam ne zaman cevap verir ki? ... '' diye düşünmeyin zaten her dakika blogdayım ;) Sorularınıza elimden geldiği kadarıyla cevap vermeye çalışacağım.